Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Erdogan: Ak padne líbyjská vláda, Európa bude stáť pred hrozbou terorizmu

.redakcia .svet

Ak padne líbyjská vláda so sídlom v Tripolise, ktorá je uznaná Organizáciou Spojených národov, Európa bude stáť pred novými hrozbami zo strany teroristických organizácií, varoval turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v článku zverejnenom v sobotu na spravodajskom serveri Politico.

Erdogan: Ak padne líbyjská vláda, Európa bude stáť pred hrozbou terorizmu AP Photo/Burhan Ozbilici Turecký prezident Recep Tayyio Erdogan varoval pred teroristami.

„Európa sa stretne s novým súborom problémov a hrozieb, ak legitímna líbyjská vláda padne. Teroristické organizácie ako Islamský štát či al-Káida, ktoré v Sýrii a Iraku utrpeli vojenskú porážku, nájdu (v Európe) úrodnú pôdu, na ktorej sa budú chcieť opäť postaviť na nohy,“ uviedol Erdogan, citovaný tlačovou agentúrou AFP.

V príspevku, ktorý bol publikovaný v predvečer líbyjskej mierovej konferencie v Berlíne, turecký líder ďalej tvrdí, že ak Európska únia zlyhá a nebude adekvátne podporovať líbyjskú vládu národnej jednoty, pôjde o „zradu jej vlastných základných hodnôt vrátane demokracie a ľudských práv“.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite