Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V Austrálii padá hustý dážď, je to úľava po mesiacoch požiarov

.redakcia .svet

Hustý dážď padal vo štvrtok v mnohých častiach východnej Austrálie, kde vyčíňajú požiare, a meteorológovia predpovedajú daždivé počasie aj naďalej. Je to určitá úľava po mesiacoch katastrofických požiarov, spôsobených tiež zmenou klímy.

V Austrálii padá hustý dážď, je to úľava po mesiacoch požiarov Siobhan Threlfall/AP/SITA Ničivé požiare sužujú Austráliu už od minuloročného septembra.

požiare v Austrálii sú dĺžkou trvania a intenzitou bezprecedentné a vyžiadali si už 28 ľudských životov. Podľa odhadov zahynula v plameňoch takisto miliarda zvierat.

Krízu v postihnutých oblastiach prehlbovalo horúce počasie a len zriedkavé obdobia slabého dažďa.

Lejaky sa vo štvrtok vyskytli v štáte Nový Južný Wales, kde horí mnoho z tých najhorších požiarov. Zrážky dávajú nádej, že desiatky požiarov bude možné dostať pod kontrolu.

„Je to úľava pre mnoho hasičov pracujúcich v Novom Južnom Walese,“ napísala v odkaze na sociálnych sieťach štátna Vidiecka protipožiarna služba.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite