Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Irán zatkol prvých ľudí v prípade zostrelenia ukrajinského lietadla

.redakcia .svet

Iránske orgány zatkli niekoľko ľudí podozrivých v prípade zostrelenia ukrajinského lietadla z minulej stredy. Podľa iránskej agentúry ILNA to v utorok oznámil hovorca iránskeho najvyššieho súdu Gholámhosejn Esmáílí.

Irán zatkol prvých ľudí v prípade zostrelenia ukrajinského lietadla Ebrahim Noroozi/AP/SITA Irán sa v sobotu priznal, že jeho armáda „neúmyselne“ zostrelila ukrajinské dopravné lietadlo. Pri tragédii neďaleko Teheránu zahynulo minulý týždeň všetkých 176 ľudí na palube.

vyšetrovanie je podľa Esmáílího stále v počiatočnej fáze.

Agentúra AFP v utorok citovala iránskeho prezidenta Hasana Rúháního, ktorý opäť vyhlásil, že „každý, kto je zodpovedný za neúmyselné zostrelenie ukrajinského lietadla, musí byť potrestaný“. Rúhání vo svojom televíznom príhovore dodal, že „pre národ je pri tomto incidente veľmi dôležité, aby ktokoľvek a na akejkoľvek úrovni, kto je vinný alebo bol nedbanlivý, čelil spravodlivosti“.

„Každý, koho treba potrestať, musí byť potrestaný,“ zdôraznil iránsky prezident.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite