Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Benedikt XVI. sa vo svojej novej knihe vyslovil proti zrušeniu celibátu

.redakcia .svet

Benedikt XVI. sa vo svojej najnovšej knihe o kríze, ktorá v súvislosti so sexuálnym zneužívaním sužuje katolícku cirkev, vyslovil proti návrhom na zrušenie celibátu kňazov.

Benedikt XVI. sa vo svojej novej knihe vyslovil proti zrušeniu celibátu L'Osservatore Romano/Pool photo via AP Pápež František (vľavo) s emeritným pápežom Bedetiktom.

emeritný pápež Benedikt v zriedkavom komentári verejnej sféry od svojho odstúpenia pred siedmimi rokmi v pripravovanej knižnej publikácii tvrdí, že kňazi by nemali podliehať pokušeniu vzdať sa svojho celibátu. Spoluautorom knihy je konzervatívny kardinál Robert Sarah guinejského pôvodu.

Po tom, ako došlo k odhaleniu množstva prípadov zneužívania maloletých katolíckymi kňazmi po celom svete, zosilneli výzvy na zrušenie tohto stáročného zákazu manželstva pre kňazov – a to zo strany verejnosti i v samotnej cirkvi.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite