Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Spojené štáty uvalili na Irán ďalšie sankcie

.redakcia .svet

Sankcie USA sú odpoveďou USA na raketový útok iránskych síl na amerických vojakov v Iraku. Sankcie namierené proti iránskym predstaviteľom a priemyslu oznámili v piatok americkí ministri Mike Pompeo a Steven Mnuchin vo Washingtone.

Spojené štáty uvalili na Irán ďalšie sankcie Evan Vucci/AP/SITA 10. január 2020 Biely dom, Washington DC, USA: Americkí ministri zahraničných vecí a financií Mike Pompeo a Steven Mnuchin oznamujú ďalšie sankcie voči Iránu.

podľa ministrov sa budú tieto opatrenia týkať ôsmich vysokopostavených predstaviteľov Iránu zapojených do „destabilizujúcich“ aktivít na Blízkom východe, ako aj do uvedeného raketového útoku. 

Prezident Spojených štátov Donald Trump tiež podľa Mnuchina vydá výkonné nariadenie, ktorým uvalí sankcie na kohokoľvek, kto sa angažuje v iránskych sektoroch textilného, výrobného či ťažobného priemyslu. Samostatné sankcie sa budú týkať sektorov hutníctva a oceliarstva.

„V dôsledku týchto krokov príde iránsky režim o podporu v hodnote miliárd dolárov,“ vyjadril sa minister financií.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite