Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Šéf iránskej diplomacie nedostal od USA víza, nemôže prísť do OSN

.redakcia .svet

Administratíva amerického prezidenta Donalda Trumpova v pondelok odmietla vydať víza iránskemu ministrovi zahraničných vecí Mohammadovi Džavádovi Zarífovi, ktorý sa chcel vo štvrtok zúčastniť na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN v New Yorku na tému dôležitosti dodržiavania Charty OSN.

Šéf iránskej diplomacie nedostal od USA víza, nemôže prísť do OSN Craig Ruttle/AP/SITA Iránsky minister zahraničných vecí Mohammad Džavád Zaríf.

informoval o tom na svojej stránke s odvolaním sa na tri nemenované diplomatické zdroje časopis Foreign Policy.

Časopis pripomína, že tým boli porušené podmienky dohody o ústredí Spojených národov z roku 1947, podľa ktorej sú Spojené štáty všeobecne povinné umožniť zahraničným diplomatom prístup do sídla OSN. Washington však tvrdí, že môže odmietnuť víza z dôvodov „bezpečnosti, terorizmu a zahraničnej politiky“.

Ministerstvo zahraničných vecí USA aj hovorca OSN Stephane Dujarric sa pre agentúru Reuters nechceli k odmietnutiu víz bezprostredne vyjadriť.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite