Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Irán končí so záväzkami vyplývajúcimi z medzinárodnej jadrovej dohody

.redakcia .svet

Irán odstupuje od medzinárodnej jadrovej dohody z roku 2015. Zmluva obsahovala aj limit obohateného uránu. K odstúpeniu prichádza dva dni po zabití iránskeho generála v Bagdade.

Irán končí so záväzkami vyplývajúcimi z medzinárodnej jadrovej dohody Ebrahim Noroozi/AP/SITA

po zabití generálmajora Kásema Solejmáního počas leteckého útoku USA Irán v nedeľu oznámil, že prestáva dodržiavať obmedzenia vyplývajúce z jadrovej dohody z roku 2015, informovala agentúra AP.

Irán podľa AP prestáva dodržiavať kľúčové náležitosti dohody, ktoré mu nepovoľovali vlastniť dostatok materiálu na výrobu jadrových zbraní.

Iránska vláda vo vysielaní iránskej štátnej televízie trvala na tom, že je otvorená rokovaniam s európskymi partnermi. Tí zatiaľ neboli schopní ponúknuť Teheránu spôsob, ako by mohlo predávať ropu do zahraničia aj napriek sankciám zo strany USA.

Vláda Iránskej islamskej republiky podľa štátnej televízie vo vyhlásení oznámila piaty a záverečný krok, ktorými sa odkláňa od záväzkov vyplývajúcich z dohody nazvanej Spoločný komplexný akčný plán (JCPOA).

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite