Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Putin Zemanovi: Účasť na moskovských oslavách bude symbolom priateľstva

.redakcia .svet

Ruský prezident Vladimir Putin zdôraznil v novoročnom pozdrave adresovanom českému prezidentovi Milošovi Zemanovi, že jeho účasť na moskovských oslavách 75. výročia víťazstva nad fašizmom bude nepochybne symbolizovať priateľstvo a vzájomnú úctu medzi ruským a českým národom.

Putin Zemanovi: Účasť na moskovských oslavách bude symbolom priateľstva Mikhail Klimentyev/Pool Photo via AP

český spravodajský server Novinky.cz v piatok uviedol, že Zeman zvažuje, že zruší návštevu Moskvy, kde sa má v máji 2020 zúčastniť na oslavách 75. výročia konca druhej svetovej vojny. Zemanovi prekáža ruská kritika nedávneho rozhodnutia českého Senátu zaviesť deň pamiatky obetí invázie z augusta 1968.

Horná komora Parlamentu ČR 4. decembra rozhodla, že do zoznamu významných dní krajiny bude zaradený 21. august ako Deň pamiatky obetí invázie vojsk Varšavskej zmluvy z roku 1968 a následnej okupácie vtedajšieho Československa. Zeman príslušnú novelu zákona podpísal v polovici decembra.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite