Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

V Sydney schválili novoročný ohňostroj napriek obavám z požiarov

.redakcia .svet

V austrálskom Sydney sa bude konať tradičný novoročný ohňostroj, keďže organizátori dostali v pondelok výnimku z úplného zákazu aktivít, ktoré môžu viesť k založeniu ohňa.

ďalšie mestá v krajine, naopak, oslavy s ohňostrojmi vzhľadom na zhoršujúce sa riziko lesných požiarov počas letných horúčav zrušili. Informovala o tom agentúra AP.

Tlak na zrušenie známeho ohňostroja v Sydney rástol predtým, než ho hasičský zbor štátu Nový Južný Wales napokon v pondelok schválil. Očakáva sa, že novoročné oslavy pritiahnu do sydneyského prístavu milión návštevníkov a štátu prinesú 130 miliónov austrálskych dolárov (81 mil. eur). Vlaňajší ohňostroj zo Sydney sledovala v televízii na celom svete podľa odhadov miliarda ľudí.

Najľudnatejší štát Austrálie mimoriadne silno zasiahli lesné požiare, ktoré v krajine od októbra zničili vyše 1000 domov a viac než tri milióny hektárov porastov, čo je oblasť väčšia ako Belgicko.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite