Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Prezident Zeman poprial v tradičnom príhovore ľuďom okrem zdravia a šťastia aj bolesť

.martina Juhászová .svet

Český prezident Miloš Zeman v dnešnom vianočnom posolstve uviedol, že sa považuje za klimatického kacíra debaty o klimatických zmenách. Tie označil za nové náboženstvo.

Prezident Zeman poprial v tradičnom príhovore ľuďom okrem zdravia a šťastia aj bolesť ČTK Prezident Miloš Zeman počas tradičného vianočného posolstva.

v tradičnom prejave Zeman uviedol, že si nie je istý, či je naozaj rozhodujúcim faktorom oteplenia planéty činnosť človeka. Varoval aj pred tým, aby sa pod vplyvom opatrenia na ochranu klímy nestal z Európskej únie ekologický skanzen s nižšou životnou úrovňou. Prezident okomentoval aj nastávajúce krajské voľby, demonštrácie proti Andrejovi Babišovi a nakoniec poprial ľuďom k novému roku bolesť z myslenia.

diskusia o klimatických zmenách ako nové náboženstvo

V otázkach klimatickej zmeny je podľa Zemana nutné, aby ľudia nezostávali v „bublinách svojich názorov“. „Ale aby sme dokázali premýšľať i o argumentoch opačných,“ uviedol.

Prezident uviedol, že už milióny rokov sa na planéte striedajú teplé a chladné obdbobia. „Uvádza sa, že pred niekoľkými miliónmi rokov bola dokonca priemerná teplota na zemeguli o tri stupne vyššia, než je dnes. Nie som si istý, či rozhodujúcim faktorom globálneho oteplenia je ľudská činnosť, alebo naopak prírodné zákony, pohyb zemskej osi a ďalšie kozmické vplyvy,“ skonštatoval Zeman.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite