Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Britská kráľovná Alžbeta II. vo vianočnom príhovore zhodnotila neľahký rok

.redakcia .svet

93-ročná panovníčka pripustila, že rok 2019 nebol jednoduchý nielen pre Britániu, ktorá sa chystá na konci januára buducého roka opustiť Európsku úniu, ale i pre jej rodinu.

Britská kráľovná Alžbeta II. vo vianočnom príhovore zhodnotila neľahký rok Steve Parsons/AP/SITA Britská kráľovná po prednesení tradičného vianočného prejavu.

britská kráľovná Alžbeta II. v tradičnom prejave na Boží hod vianočný 25. decembra pochválila mladú generáciu za jej aktívny postoj k boju s klimatickými zmenami, privítala májové narodenie svojho pravnuka Archieho a hovorila tiež o potrebe prekonania sporov, o priateľstve a uzmierení. Uviedla aj to, že rok 2019 nebol pre Britániu ani pre kráľovskú rodinu jednoduchým. 

„Cesta, samozrejme, nie je vždy hladká a tento rok sa zdala byť často úplne hrboľatá, ale i malé kroky môžu zmeniť svet,“ povedala kráľovná v prejave, ktorý vysielalo viacero britských televíznych staníc spolu s niektorými stanicami v krajinách britského Spoločenstva. Malé kroky vykonané vo viere a nádeji môžu  podľa 93-ročnej panovníčky „prekonať dlhodobé rozpory a hlboko zakorenené rozdiely“ a zároveň priniesť „harmóniu a vzájomné porozumenie“.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite