Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Tajfún Phanfone má na Filipínach už 41 obetí

.redakcia .svet

Pre nepriaznivé počasie museli úrady evakuovať tisíce ľudí, tiež zrušili viac ako 80 vnútroštátnych letov a v niektorých postihnutých oblastiach došlo k prerušeniu dodávok elektriny.

Tajfún Phanfone má na Filipínach už 41 obetí Leo Solinap/AP/SITA

na 41 mŕtvych stúpol počet obetí tajfúnu Phanfone, ktorý cez Vianoce zasiahol centrálnu časť Filipín. Ďalších 12 osôb je nezvestných. Desaťtisíce ľudí sa stále nachádzajú v evakuačných strediskách. Informovala o tom v nedeľu agentúra AFP s odvolaním sa na vyhlásenie miestnych úradov.

„Dúfame, že počet mŕtvych sa už nezvýši,“ povedal pre AFP hovorca národného úradu pre mimoriadne situácie Mark Timbal s tým, že záchranári stále pátrajú po 12 nezvestných osobách.

Podľa miestnych úradov tajfún sprevádzaný silným vetrom a intenzívnym dažďom zasiahol približne 1,6 milióna ľudí, pričom poškodil okolo 260 000 domov a donútil takmer 100 000 ľudí hľadať útočisko v evakuačných strediskách, kde väčšina z nich strávila vianočné sviatky.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite