Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pápež vo vianočnom posolstve vyzval na mier vo svete a ochranu migrantov

.redakcia .svet

Pápež František vyzval v stredu vo svojom tradičnom vianočnom posolstve na mier vo svete. V príhovore na vatikánskom Námestí sv. Petra vyjadril nádej na skoré ukončenie vojny v Sýrii a apeloval na vyriešenie ďalších konfliktov a kríz na Blízkom východe, v Afrike, na Ukrajine i americkom kontinente.

Pápež vo vianočnom posolstve vyzval na mier vo svete a ochranu migrantov AP Photo/Alessandra Tarantino

pápež vystúpil s príhovorom z balkóna vatikánskej Baziliky sv. Petra, po ktorom veriacim udelil apoštolské požehnanie Urbi et orbi (Mestu a svetu).

Vo svojom prejave poukázal na tmu, ktorá panuje v ľudských srdciach i medziľudských vzťahoch, zdôraznil však, že Kristovo svetlo je jasnejšie. „Sú tmy v ekonomických, geopolitických a ekologických konfliktoch, no väčšie je svetlo Krista,“ citoval ho spravodajský portál Vatican News.

„Nech je Kristus svetlom pre toľko detí, ktoré trpia vojnou a konfliktami na Blízkom východe a v rôznych krajinách sveta. Nech je útechou pre milovaný sýrsky ľud, ktorý stále nevidí koniec nepriateľstvám, ktoré drancovali krajinu v tomto desaťročí,“ povedal František.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite