Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Európska únia predĺžila sankcie voči Rusku o ďalších šesť mesiacov

.redakcia .svet

Európska únia predĺžila vo štvrtok hospodárske sankcie voči Rusku o ďalších šesť mesiacov. Ako dôvod uviedla „neúplnú realizáciu minských dohôd“ zo strany Ruska

Európska únia predĺžila sankcie voči Rusku o ďalších šesť mesiacov AP Photo/Pavel Golovkin Ruský prezident Vladimír Putin.

„Európska rada predĺžila dnes hospodárske sankcie zamerané na konkrétne odvetvia ruského hospodárstva do 31. júla 2020,“ uvádza sa vo vyhlásení Európskej rady.

Sankcie EÚ sa zameriavajú na ruský finančný, energetický a obranný priemysel, bránia bankám v prístupe na trhy EÚ a obmedzujú dovoz určitých tovarov do EÚ.

Európska únia zaviedla reštriktívne opatrenia voči Rusku v júli roku 2014 v reakcii na nezákonnú anexiu polostrova Krym a kroky Moskvy, ktoré viedli k destabilizácii situácie na východe Ukrajiny. Sankčné opatrenia boli sprísnené v septembri 2014.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite