Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Streľbu v ostravskej nemocnici neprežilo šesť ľudí, útočník je mŕtvy (aktualizované)

.ivana Šalgová .svet

Po streľbe vo fakultnej nemocnici v Ostrave ostalo šesť mŕtvych a viacero zranených. Útočník strieľal v čakárni na oddelení traumatológie a mieril ľuďom na hlavu a hrudník.

Streľbu v ostravskej nemocnici neprežilo šesť ľudí, útočník je mŕtvy (aktualizované) zdroj: twitter/Policie ČR

streľbu v ostravskej nemocnici počuli svedkovia z okolia. Polícia dostala oznámenie o streľbe o 7:19 ráno, na mieste zasahovala o 7:24. V nemocnici prebehol zásah špeciálnych jednotiek a policajti evakuovali a uzavreli areál nemocnice.

„Streľba má niekoľko obetí, došlo aj k zraneniam. Zasahuje letecká záchranná služba. Presné čísla nemôžem povedať,“ uviedol český minister vnútra Jan Hamáček krátko po zásahu. Neskôr sa ukázalo, že strelec zasiahol deväť osôb. Šesť podľahlo zraneniam, ďalší dvaja sú vo vážnom stave, ale mimo ohrozenia života a jedna pacientka je v kritickom stave. Počet obetí tak môže ešte narásť.

Polícii sa po pol jedenástej pred poludním podarilo vypátrať vozidlo, ktoré pravdepodobne patrilo strelcovi. Po tom, ako vrtuľník začal auto monitorovať, sa z miesta nálezu ozvala streľba. Útočník sa zabil zbraňou, ktorú mal pri sebe. Podľa informácií polície išlo o českú zbraň, ktorú mal páchateľ v nelegálnej držbe.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite