Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Francúzskeho politika Mélenchona odsúdili za kladenie odporu polícii

.redakcia .svet

Lídra ľavicovej populistickej strany Nepoddajné Francúzsko (LFI) Jeana-Luca Mélenchona odsúdil v pondelok súd v meste Bobigny na tri mesiace väzenia podmienečne za kladenie odporu a provokovanie počas policajnej prehliadky v sídle strany v októbri 2018.

politik okrem toho musí zaplatiť pokutu 8000 eur, rozhodol súd podľa agentúry AFP.

Na zaplatenie pokút vo výške od 2000 do 7000 eur súd odsúdil aj ďalších predstaviteľov strany LFI: poslanca francúzskeho parlamentu Bastiena Lachauda, europoslanca Manuela Bomparda, šéfa združenia Éra ľudu Bernarda Pignerola a hovorcu hnutia.

K incidentu došlo 16. októbra 2018, keď do ústredia LFI prišla polícia a vyšetrujúci sudcovia, aby získali písomné podklady v dvoch predbežných vyšetrovaniach vedených voči LFI na parížskej prokuratúre – jedno sa týkalo financovania Mélenchonovej prezidentskej kampane z roku 2017 a druhé podmienok zamestnávania poslaneckých asistentov.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite