Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Za rozsiahle požiare v krajine môže DiCaprio, obvinil herca brazílsky prezident

.redakcia .svet

Jair Bolsonaro obvinil v piatok hollywoodskeho herca Leonarda DiCapria z financovania neziskových organizácií, ktoré sú čiastočne zodpovedné za vznik tohtoročných požiarov v Amazónii. DiCaprio počas svojho života daroval milióny eur na boj s klimatickými zmenami a ekológiu.

Za rozsiahle požiare v krajine môže DiCaprio, obvinil herca brazílsky prezident AP Photo/Mark Lennihan, File Herec sa dlhodobo venuje charitatívnym činnostiam zameraným najmä na ekológiu a ochranu prírody.

Bolsonarove ničím nepodložené vyjadrenia sú podľa AP súčasťou rozsiahlej kampane namierenej proti environmentálnym neziskovým organizáciám pôsobiacim v Brazílii. „Fajn chlapík ten DiCaprio, že? Aj podpálenie Amazónie zaplatil,“ povedal Bolsonaro na stretnutí so svojimi priaznivcami.

DiCapriova ochranárska organizácia Earth Alliance poskytla v prepočte viac ako 4,5 milióna eur (päť miliónov dolárov) na ochranu Amazónie po tom, čo lesné požiare v júli a auguste zničili rozsiahle časti dažďového pralesa. DiCaprio, ktorý je presvedčený enviromentalista, však vo vyhlásení zaslanom AP uviedol, že jeho spoločnosť nefinancovala ani jednu z dvoch neziskoviek vyšetrovaných v súvislosti s požiarmi v Amazónii.

„Hoci by si zaslúžili podporu, ani jednu z vyšetrovaných organizácií sme nepodporovali.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite