Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Aktivisti v Tokiu využijú pápežovu náštevu na vyhlásenie moratória na trest smrti

.redakcia .svet

Odporcovia trestu smrti vyzvali v piatok japonskú vládu, aby ako súčasť prímeria pri príležitosti budúcoročných olympijských hier v Tokiu vyhlásila moratórium na popravy.

Aktivisti v Tokiu využijú pápežovu náštevu na vyhlásenie moratória na trest smrti AP Photo/Manish Swarup Pápež je momentálne na návšteve Thajska.

očakáva sa, že pápež bude v Japonsku venovať pozornosť praxi vynášania rozsudkov trestu smrti, ktorá má napriek kritike zo strany právnických skupín značnú podporu verejnosti.

Podľa AFP by sa pápež mohol stretnúť s Iwaom Hakamadom, ktorý strávil takmer 50 rokov v cele smrti po tom, čo bol obvinený z lúpeže a vraždy svojho šéfa, jeho manželky a dvoch maloletých detí. Páchateľ po čine ich dom podpálil.

Hakamada, ktorý momentálne čaká na rozhodnutie najvyššieho súdu o svojej žiadosti o obnovu súdneho procesu, bol na slobodu prepustený v roku 2014. Stalo sa tak po desiatkach rokov, čo panovali pochybnosti o jeho vine.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite