Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Boris Johnson a Jeremy Corbyn sa stretli v predvolebnej diskusii

.redakcia .svet

Britský premiér Johnson a líder labouristov Corbyn sa v utorok po prvýkrát stretli v predvolebnej diskusii na komerčnej televízii ITV. Hlavnými témami boli predvolebné sľuby týkajúce sa rozpočtu, ako aj budúcnosť Národnej zdravotnej služby, brexit a otázka referenda o nezávislosti Škótska.

Boris Johnson a Jeremy Corbyn sa stretli v predvolebnej diskusii ITV via AP

politik Corbyn v diskusii zdôraznil, že chce „ukončiť politiku šetrenia“, pretože mala „veľmi surový dosah na životy mnohých ľudí“.

Johnson na margo lídra labouristov povedal, že objavil „čarovný les peňazí“, ktorý mu umožní zaplatiť jeho predvolebné sľuby. Premiér podľa svojich slov verí v potrebu „masívnych investícií do verejnej služby“. Tú označil za „dynamický sektor, ktorý produkuje bohatstvo“.

Ako pripomína Sky News, jednou z dominantných tém v predvolebnej kampani je NHS v kontexte budúcich obchodných vzťahov so Spojenými štátmi po odchode Británie z EÚ.

Corbyn v tejto súvislosti obvinil Johnsona, že sa „tajne stretáva“ s predstaviteľmi Washingtonu a rokuje s nimi aj o NHS.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite