Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Belgicko ohlásilo prvé úmrtie na fajčenie elektronických cigariet

.redakcia .svet

Osemnásťročný muž zomrel vo štvrtok v Belgicku na zlyhanie dýchania, čo úrady pripísali fajčeniu elektronickej cigarety a zmesi škodlivých produktov v e-cigarete.

 Belgicko ohlásilo prvé úmrtie na fajčenie elektronických cigariet AP Photo/Craig Mitchelldyer, File

prípad sa podobá vlne úmrtí v Spojených štátoch, ktoré odborníci pripisujú látke známej ako acetát vitamínu E (umelo vyrobený vitamín E), ktorý sa používa na zahustenie olejov pre vaping (teda pre vdychovanie vodnej pary z elektronickej cigarety s prímesou rôznych náplní).

„Zistila sa súvislosť s elektronickými cigaretami. Iné vysvetlenie pre takú závažnú pneumóniu u tohto pacienta nie je,“ uviedla belgická ministerka zdravotníctva Maggie De Blocková, keď vypovedala v belgickom parlamente.

Ministerku predvolali po tom, čo niekoľko médií uverejnilo správu o smrti Raphaëla Pauwaerta zo 6. novembra. Tento Bruselčan fajčil e-cigaretu s náplňou, ktorou bol derivát konope.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite