Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V Benátkach vyhlásili stav núdze, povodne si vyžiadali najmenej jednu obeť

.redakcia .svet

V talianskych Benátkach bol v súvislosti s rozsiahlymi záplavami, ktoré si doteraz vyžiadali najmenej jednu obeť, vyhlásený núdzový stav. Núdzový stav oznámil starosta Benátok Luigi Brugnaro, ktorý mesto nazval zničenou zónou. Zaplavených zostalo množstvo námestí a ulíc.

V Benátkach vyhlásili stav núdze, povodne si vyžiadali najmenej jednu obeť Luca Bruno/AP/SITA 13. november 2019 Benátky, Taliansko: Voda na Námestí svätého Marka siahala až do výšky 187 centimetrov.

záplavy výrazne postihli aj Baziliku svätého Marka. „Boli sme len krok pred apokalypsou,“ povedal inžinier zodpovedný za túto baziliku Pierpaolo Campostrini. Vysoká voda, ktorá v bazilike siahala až do výšky 1,10 metra, spôsobila škody na murive budovy a dostala sa aj do krypty.

V budove rozostavili mobilné bariéry, aby sa voda nedostala do kaplnky, kde sú umiestnené cykly obrazov znázorňujúce legendu o svätom Markovi.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite