Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Putin a Merkelová diskutovali o Donbase i možnom summite normandskej štvorky

.redakcia .svet

Otázky urovnania situácie na Ukrajine boli medzi témami pondelňajšieho telefonického rozhovoru medzi ruským prezidentom Vladimirom Putinom a nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou.

Putin a Merkelová diskutovali o Donbase i možnom summite normandskej štvorky Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP​ Putin sa stretol s Angelou Merkelovou aj v lete v Japonsku na samite G20.

„ruský prezident a nemecká kancelárka hovorili o dôležitosti úplného vykonávania minského balíka opatrení z roku 2015 a ďalších významných dohôd zameraných na podporu urovnania ukrajinského konfliktu. Strany zdôraznili dôležitosť presadzovania osobitného postavenia Donbasu v ukrajinských zákonoch,“ citovala z vyhlásenia Kremľa agentúra TASS.

Vo vyhlásení sa taktiež uvádza, že Putin a Merkelová potvrdili svoj záväzok pokračovať v koordinácii snáh Ruska a Nemecka v rámci normandskej štvorky, a to aj pokiaľ ide o prípravy možného summitu v tomto formáte.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite