Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Počas demonštrácií v Iraku prišlo o život ďalších sedem ľudí

.redakcia .svet

Celkovo sedem protivládnych demonštrantov prišlo o život počas sobotňajších zrážok medzi bezpečnostnými zložkami a protestujúcimi v irackých mestách Bagdad a Basra.

Počas demonštrácií v Iraku prišlo o život ďalších sedem ľudí Hadi Mizban/AP/SITA 9. november 2019 Bagdad, Irak: Policajti hádzali medzo protivládnych demonštrantov nádoby so slzotvorným plynom. Jedného z nich takáto nádoba usmrtila.

bezpečnostné zložky v sobotu znova získali kontrolu nad troma mostmi nad riekou Tigris v Bagdade, ktoré čiastočne obsadili protivládni protestujúci. Zložky sa potom presunuli k ústrednému miestu protestov na námestí Tahrír.

Traja demonštranti zomreli na následky streľby a štvrtého usmrtila nádoba so slzotvorným plynom, ktorá ho zasiahla do hlavy.

Ďalšie tri obete na životoch a desiatky zranených si vyžiadali zásahy bezpečnostných zložiek v meste Basra v juhovýchodnej časti krajiny.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite