Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Merkelová: Nespokojnosť a sklamanie z nemeckej vlády nedáva právo na nenávisť

.redakcia .svet

Nespokojnosť a sklamanie z nemeckej vlády 30 rokov po páde Berlínskeho múru a znovuzjednotení NDR a NSR ľuďom nedáva nijaké právo na nenávisť a opovrhovanie inými ľuďmi a nie je ospravedlnením pre násilie. Takéto správanie by sa nemalo vôbec tolerovať, uviedla Angela Merkelová.​

Merkelová: Nespokojnosť a sklamanie z nemeckej vlády nedáva právo na nenávisť AP Photo/Markus Schreiber

kancelárka tak podľa agentúry AP reagovala na najnovšie úspechy krajne pravicovej strany Alternatíva pre Nemecko (AfD) vo východonemeckých spolkových krajinách. Za posledné dva mesiace dosiahla AfD zisk viac než 20 percent v krajinských voľbách v Sasku, Brandenburgu a Durínsku. Výrazné úspechy u voličov zaznamenala AfD práve v krajinách bývalého východného komunistického Nemecka, kde sa mnohí ľudia ešte stále cítia znevýhodňovaní.

Na komentár, že práve počas jej vlády sa podpora AfD vo východnom Nemecku značne posilnila, Merkelová odpovedala: „Žijeme v slobode, ľudia sa môžu podľa toho vyjadrovať a voliť.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite