Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Johnson čelí kritike, že utajuje vplyv Kremľa na britských konzervatívcov

.redakcia .svet

Britská vláda rozhodla, že pred decembrovými voľbami nezverejní správu, ktorá sa zaoberá ruskou infiltráciou do britskej politiky. Týkať sa má predovšetkým vládnych konzervatívcov.

Johnson čelí kritike, že utajuje vplyv Kremľa na britských konzervatívcov Aaron Chown/Pool Photo via AP Britský premiér Boris Johnson.

britský premiér Boris Johnson čelí masívnej kritike po tom, ako jeho úrad rozhodol o nezverejnení 50-stranovej analýzy parlamentného výboru pre tajné služby a bezpečnosť. Analýza sa týka ruskej infiltrácie do britskej politiky a Konzervatívnej strany.

Na analýze pracovali experti z britských spravodajských služieb. Kritici tvrdia, že vláda Borisa Johnsona sa bojí zahanbenia vlastnej strany, preto nechce správu publikovať pred voľbami. „Je úplne jasné, že vláda v tomto prípade nedodržiava obvyklý postup. Zaváňa to skrývaním,“ napísal na Twitteri Chuka Umunna, hovorca pre zahraničné veci v opozičnej strane Liberálni demokrati.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite