Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Holandsko priznalo účasť na leteckom útoku v Iraku, pri ktorom zahynulo 70 ľudí

.redakcia .svet

Holandská vláda priznala, že na leteckom útoku z roku 2015, ktorého terčom bola na továreň na výrobu bômb v Iraku patriaca Islamskému štátu (IS), a pri ktorom zahynulo 70 ľudí, sa zúčastnilo aj jedno z holandských bojových lietadiel. Uviedol v pondelok spravodajský server DutchNews.nl.

je to vôbec po prvý raz, čo holandská vláda poskytla podrobnosti o úlohe holandských stíhačiek pri leteckých útokoch na ciele IS. Ministerstvo obrany ešte v októbri odmietlo potvrdiť či poprieť tvrdenia miestnych médií, že na bombardovaní v Iraku sa zúčastnilo aj Holandsko.

Nálet na továreň na výrobu bômb v meste Hawídža bol jedným z najkrvavejších útokov medzinárodnej koalície v jej úsilí potlačiť aktivity radikálov z IS. Agentúra Reuters po nálete informovala, že o život prišlo 70 civilistov a spresnila, že bombový útok spojencov vyvolal sériu „sekundárnych výbuchov“, ktoré kompletne zničili okolie zasiahnutej priemyselnej zóny.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite