Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Protesty v Iraku majú ďalšie obete, útok na iránsky konzulát neprežili tri osoby

.redakcia .svet

Traja ľudia prišli o život a 19 ďalších utrpelo zranenia po tom, ako desiatky Iračanov zaútočili na iránsky konzulát v šiitskom posvätnom meste Karbalá. O obetiach informoval agentúru AP nemenovaný zdroj prostredia irackých bezpečnostných zložiek s tým, že medzi zranenými je sedem policajtov.

Protesty v Iraku majú ďalšie obete, útok na iránsky konzulát neprežili tri osoby Hadi Mizban/AP/SITA 3. november 2019 Baghdad, Irak: Demonštranti zakladajú ohne blízko ciest počas pokračujúcich protivládnych protestov. Blokovaním ciest v hlavnom meste chcú zvýšiť tlak na vládu a donútiť ju, aby odstúpila.

demonštranti preliezli cez betónové bariéry okolo budovy, zvesili iránsku vlajku a nahradili ju irackou. Výtržníci hádzali do objektu zápalné fľaše a spôsobili požiar.

Bezpečnostné sily strieľali do vzduchu, aby rozohnali dav, ktorý v meste Karbalá – južne od Bagdadu – hádzal okolo budovy konzulátu na rohu ulice kamene a pálil pneumatiky.

Protesty sú zamerané proti povojnovému politickému systému a vládnucej elite, ktorú Iračania obviňujú z drancovania majetku svojej krajiny v čase, keď ich čoraz viac trápi chudoba.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite