Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Ultimátum pre Kurdov sa skončilo. Ich odchod overia turecko-ruské hliadky

.redakcia .svet

Spoločné turecko-ruské hliadky overia, či sa „teroristi“, ako turecký prezident Erdogan označuje kurdské jednotky, stiahli z navrhovanej bezpečnostnej zóny na severe Sýrie.

Ultimátum pre Kurdov sa skončilo. Ich odchod overia turecko-ruské hliadky Baderkhan Ahmad/AP/SITA

k ich stiahnutiu z územia malo dôjsť na základe dohody medzi Ankarou a Moskvou, uviedla v utorok kancelária tureckého prezidenta.

„Čas vypršal... Prostredníctvom spoločných hliadok zistíme, či sa teroristi skutočne stiahli,“ napísal na Twitteri riaditeľ komunikačného odboru kancelárie tureckého prezidenta Fahrettin Altun. Na mysli mal sýrske kurdské milície známe ako Oddiely ľudovej sebaobrany (YPG).

Ruský minister obrany Sergej Šojgu predtým informoval, že kurdské sily v predstihu dokončili svoj odsun z bezpečnostnej zóny na severovýchode Sýrie, čo im ukladala dohoda medzi Ruskom a Tureckom.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite