Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Uhrík môže v EP čeliť disciplinárnemu konaniu za facebookový status

.redakcia .svet

Slovenský europoslanec Milan Uhrík (ĽSNS) môže v Európskom parlamente (EP) čeliť disciplinárnemu konaniu pre status na sociálnej sieti. Práve v ňom zosmiešnil poslankyňu Petru De Sutterovú pre jej transrodové správanie sa.

Uhrík môže v EP čeliť disciplinárnemu konaniu za facebookový status Branislav Bibel/SITA

europoslanec Uhrík v správe z 18. októbra upozornil na „prehnitosť bruselských inštitúcií“, pričom uviedol, že „poslankyňa De Sutter je 56-ročný belgický chlap, transvestita“. „A teraz si predstavte, že toto čudo rozhoduje aj o budúcnosti Slovenska, európskych rodín, európskej civilizácie a kultúry,“ uviedol poslanec.

De Sutterov už bola o tomto statuse informovaná. Belgičanka je členkou politickej frakcie Zelených, za ktorú získala predsednícke kreslo Výboru EP pre vnútorný trh a ochranu spotrebiteľov (IMCO).

TASR oslovila poslanca Uhríka, aby sa ku kauze vyjadril. „Disciplinárneho konania sa nebojím, napísal som len pravdu — že je to 56-ročný belgický chlap,“ uviedol, pričom dodal, že na objektívnom fakte, že biologicky nie je ženou, to nič nemení. Priznal, že najhoršie slovíčko, ktoré v statuse použil je „čudo“, po anglicky queer, zo skratky LGBTIQ+, ktorú táto komunita používa. Dodal, že nazvať niekoho čudákom nemôže byť podkladom na disciplinárne stíhanie poslanca EP, pričom ani samotné disciplinárne konania by ho neumlčali.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite