Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Cisár Naruhito oficiálne zasadol na trón, Japonsko má štátny sviatok

.redakcia .svet

Japonský cisár Naruhito oficiálne zasadol na tzv. chryzantémový trón. Japonská vláda pri tejto príležitosti vyhlásila na 22. októbra mimoriadny štátny sviatok.

Cisár Naruhito oficiálne zasadol na trón, Japonsko má štátny sviatok Issei Kato/Pool Photo via AP Japonský cisár Naruhito.

utorok bol v Tokiu pre Japoncov nielen voľný, ale aj upršaný deň. Napriek tomu malé skupinky ľudí už od rána čakali pred hlavnou bránou Cisárskeho paláca. S japonskými vlajkami vítali cisára Naruhita, ktorý prišiel do paláca hneď ráno kývajúc im z pootvoreného okna auta.

Svoj deň začal v jednej z troch svätýň v areáli paláca, kde v bielych šatách oboznámil svojich cisárskych predkov so svojou intronizáciou. Pritom ho sledovali ďalší členovia cisárskej rodiny, ženy odeté v dlhých pastelových šatách a poprední politici.  Nechýbal medzi nimi ani japonský premiér Šinzó Abe.

Japonský premiér.Issei Kato/Pool Photo via APJaponský premiér.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite