Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

USA uvalili sankcie na troch tureckých ministrov, Trump žiada zastavenie ofenzívy

.redakcia .svet

Spojené štáty reagujú na tureckú ofenzívu v Sýrii uvalením sankcií na troch tureckých ministrov a dve ministerstvá. Americký prezident Donald Trump zároveň vyzval tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana, aby „zastavil inváziu​“ v Sýrii.

USA uvalili sankcie na troch tureckých ministrov, Trump žiada zastavenie ofenzívy Manuel Balce Ceneta/AP/SITA

na tzv. čierny sankčný zoznam amerického rezortu financií tak pribudli členovia tureckej vlády - minister obrany Hulusi Akar, minister vnútra Süleyman Soylu a minister energetiky Fatih Dönmez. Zmieneným politikom zmrazili v USA ich aktíva a Američania majú zakázané s nimi obchodovať. Postihy tiež hrozia medzinárodným bankám s americkým podielom, ktoré by s nimi vykonávali transakcie. Sankcie okrem toho uvalili USA aj na dve turecké ministerstvá - rezort obrany a rezort energetiky.

„Spojené štáty berú tureckú vládu na zodpovednosť za eskaláciu násilia vykonávaného tureckými silami, ktoré ohrozuje nevinných civilistov a destabilizuje región,“ uviedol americký minister financií Steven Mnuchin.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite