Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Streľba v nemeckých mestách. Hlásia mŕtvych

.redakcia .svet

Najmenej dve osoby zahynuli v stredu pri streľbe blízko synagógy vo východonemeckom meste Halle.

Streľba v nemeckých mestách. Hlásia mŕtvych Twitter

polícia napísala na Twitteri, že na mieste udalosti bolo vypálených niekoľko projektilov a predpokladaní útočníci unikli autom. Obyvateľov vyzvala, aby neopúšťali svoje príbytky alebo iné bezpečné objekty.

Ďalšie informácie polícia zatiaľ neposkytla.

Správu o tom, že k streľbe z automatickej zbrane došlo blízko synagógy v hallskej štvrti Paulus, priniesli spravodajské portály Bild a Mitteldeutsche Zeitung. Podľa údajov Bildu navyše neznámi páchatelia hodili ručný granát na miestny židovský cintorín.

Podľa zverejnených správ páchatelia údajne unikali smerom na mesto Lipsko. Jedného z nich sa však medzičasom zrejme podarilo zadržať. Okrem okolia miesta streľby polícia v Halle uzavrela aj železničnú stanicu.

Streľbu pri synagóge s obeťami na životoch hlásili z Halle počas židovského sviatku Jom kipur, ktorý je pre židovských veriacich jedným z najvážnejších sviatkov v roku.

strieľalo sa aj inde

Po útoku neznámych ozbrojencov Halle, kde prišli o život najmenej dve osoby, hlásili v stredu streľbu aj z blízkeho mesta Landsberg. Informovali o tom agentúra DPA a spravodajský portál Bild.

Podrobnosti o incidente v Landsbergu, vzdialenom od Halle približne 15 kilometrov, nie sú zatiaľ známe. Podľa očitých svedkov, na ktorých sa odvoláva Bild, padli výstrely aj pred jednou predajňou kebabu v Halle.

Nemecké orgány vyhlásili v danej oblasti „výnimočnú situáciu“ a presunuli do Halle všetky dostupné jednotky. Polícia vyzvala obyvateľov Halle i Landsbergu, aby nevychádzali von z budov.

Po streľbe pred synagógou v hallskej štvrti Paulus, kde navyše neznámi páchatelia hodili ručný granát na židovský cintorín, médiá informovali o pohybe najmenej dvoch osôb v maskovacom odeve, vyzbrojených strelnými zbraňami, ktorí unikali autom smerom na Lipsko. Jednu podozrivú osobu polícia medzičasom zadržala.

Polícia tiež oznámila, že v súvislosti s incidentom v Halle sprísnila bezpečnostné opatrenia pri synagóge a židovskom cintoríne v Drážďanoch.

Streľbu pri synagóge s obeťami na životoch hlásili počas židovského sviatku Jom kipur, ktorý je pre židovských veriacich jedným z najvážnejších sviatkov v roku.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite