Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prezidenti V4 jednomyseľne podporujú vstup Srbska do EÚ

.redakcia .svet

Okrem vstupu Srbska do EÚ, riešili prezidenti V4 aj rozpočet EÚ či brexit.

Prezidenti V4 jednomyseľne podporujú vstup Srbska do EÚ Kancelária prezidentky SR/SITA 2. október 2019 Lány, Česká republika: Prezident Česka Miloš Zeman, prezident Maďarska Jánoš Áder, prezident Poľska Andrzej Duda a prezidentka Slovenska Zuzana Čaputová počas stretnutia pri príležitosti samitu prezidentov Vyšehradskej štvorky.

prezidenti krajín Vyšehradskej štvorky po skončení dvojdňového samitu na zámku Lány v Česku vyhlásili, že jednomyseľne podporujú včlenenie Srbska do Európskej únie a ich stanovisko sa nemení ani do budúcna. Podporu Srbsku dlhodobo komunikuje aj Slovensko, uviedla na spoločnej tlačovej konferencii slovenská prezidentka Zuzana Čaputová na margo rozširovania EÚ o krajiny západného Balkánu.

„Slovenská republika dlhodobo komunikuje podporu Srbsku týmto smerom, samozrejme, po splnení všetkých podmienok a kritérií, ktoré sme museli splniť aj my ako Slovenská republika. Ten postupný transformačný proces bol vo výsledku úspešný aj pre nás. Prijali sme množstvo reforiem a dnes sme krajina, ktorá je integrovaná a voláme po ďalšej integrácii, a nie po návrate kompetencií k národným štátom,“ uviedla Čaputová na spoločnej konferencii s českým prezidentom Milošom Zemanom, poľským prezidentom Andrzejom Dudom, maďarským prezidentom Jánosom Áderom a najvyššími predstaviteľmi Slovinska a Srbska - Borutom Pahorom a Aleksandarom Vučičom.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite