Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Exprezident Porošenko obvinil súčasné vedenie Ukrajiny zo zrady

.redakcia .svet

Bývalý ukrajinský prezident Petro Porošenko obvinil súčasné vedenie štátu, že podpísaním dohôd s ruskými separatistami na východnej Ukrajine zradilo záujmy krajiny.

Exprezident Porošenko obvinil súčasné vedenie Ukrajiny zo zrady AP Photo/Efrem Lukatsky

porošenko sa v stredu pred novinármi vyjadril, že dohoda – tzv. Steinmeierov plán – „hrá Rusom do karát". Vysvetlil, že Ukrajina nedostala nijaké záruky, že získa kontrolu nad všetkými úsekmi svojich hraníc s Ruskom, namiesto toho sa zaviazala usporiadať miestne voľby v oblasti, ktorú ani nekontroluje.

Porošenkov nástupca v prezidentskej funkcii Volodymyr Zelenskyj v utorok privítal dohodu ako významný krok smerom k vyriešeniu päť rokov trvajúceho konfliktu medzi proruskými separatistami a ukrajinskými vládnymi silami. Zdôraznil, že voľby na východe Ukrajiny sa môžu konať len po tom, ako Ukrajina získa kontrolu nad svojou hranicou.

Medzičasom Zelenskyj v stredu v ukrajinskom parlamente absolvoval stretnutie s lídrami všetkých frakcií, ktorým objasnil situáciu so schválením Steinmeierovho plánu Kyjevom.

Podľa agentúry Interfax o tom novinárov informoval Davyd Arachamija, predseda klubu Zelenského strany Sluha národa.

Na margo polemiky, ktorá v súvislosti s utorkovými udalosťami v Minsku vypukla na Ukrajine, Arachamija vyhlásil, že „ak ľudia na Ukrajine delegovali (politikom) moc, mali by im aspoň nejaký čas veriť.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite