Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Čaputová odcestovala na samit prezidentov V4 v českých Lánoch

.redakcia .svet

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová odcestovala na dvojdňový samit prezidentov krajín Vyšehradskej štvorky, ktorý sa v stredu začína v Českej republike. Cestovať na stretnutie sa rozhodla vlakom z bratislavskej Hlavnej stanice. Z Prahy sa presunie na zámok Lány, letné sídlo českých prezidentov.

Čaputová odcestovala na samit prezidentov V4 v českých Lánoch SITA/MZV Čaputová bola uplynulé dni v Amerike na samite OSN.

prezidentku Čaputovú s hlavami Maďarska Jánosom Áderom a Poľska Andrzejom Dudom privíta český hostiteľ – prezident Miloš Zeman na zámku Lány v dopoludňajších hodinách.

Nasledovať budú spoločné rokovanie a slávnostný obed, po ktorom budú prezidenti v rozhovoroch pokračovať. V prvý deň samitu sa podľa Pražského hradu zamerajú na únijné témy, hlavne na rolu V4 v Európskej únii (EÚ). Diskutovať budú aj o ďalších aktuálnych témach, napríklad viacročnom finančnom rámci EÚ či dôsledkoch obchodných vojen USA pre EÚ i globálnu ekonomiku.

Sa samit cestuje vlakom:

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite