Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Izraelský prezident si pozval Netanjahua aj Ganca

.redakcia .svet

Izraelský prezident Reuven Rivlin sa v pondelok večer zíde s premiérom Benjaminom Netanjahuom aj jeho hlavným rivalom Bennym Gancom. Stane sa tak v čase, keď prezident vyvíja tlak na strany oboch lídrov, aby vytvorili vládu národnej jednoty

Izraelský prezident si pozval Netanjahua aj Ganca Ariel Schalit/AP/SITA Tesný víťaz predčasných volieb v Izraeli Benny Ganc.

prezidentská kancelária vo vyhlásení uviedla, že Rivlin pozval oboch politikov na stretnutie, keďže zvažuje, koho poverí vytvorením vlády.

Podľa Rivlina by budúca izraelská vláda mala v záujme stability koalície zahŕňať Netanjahuovu pravicovú stranu Likud i Gancov centristický blok Modrá a biela.

Po minulotýždňových predčasných parlamentných voľbách nastala v Izraeli patová situácia, keďže žiadna z hlavných strán - ani Likud a ani Modrá a biela - zatiaľ nemajú dostatočnú podporu na vytvorenie väčšinovej vlády.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite