Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V štáboch ruského opozičného politika Navaľného sú policajné prehliadky

.redakcia .svet

V regionálnych štáboch ruského opozičného politika Alexeja Navaľného a v bytoch jeho spolupracovníkov po celom Rusku sa vo štvrtok začali policajné prehliadky.

V štáboch ruského opozičného politika Navaľného sú policajné prehliadky Andrew Lubimov/AP/SITA 8. september 2019 Moskva, Rusko: Alexej Navaľný počas volieb do mestskej rady v Moskve.

ako informoval spravodajský server Novaja gazeta, prehliadky súvisia s kontrolou účtovníctva nadácie Fond boja s korupciou (FBK), založenej Navaľným, Nadácia je podozrivá z prania špinavých peňazí.

V súvislosti s týmto podozrením súd v Moskve povolil vyšetrovateľom vykonať 94 prehliadok, spresnil šéf Navaľného štábov v regiónoch Leonid Volkov.

Dodal, že prehliadky sa nekonajú len v Moskve, ale aj v Navaľného štáboch v najmenej 30 mestách Ruska a v bytoch koordinátorov, aktivistov a dobrovoľníkov.

Polícia počas nich konfiškuje „všetko počítačové vybavenie a koordinátorov a aktivistov predvoláva na výsluch na miestne oddelenia Vyšetrovacieho výboru Ruskej federácie (Sledkom)“, uviedol Volkov.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite