Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Netanjahu si pomýlil meno britského premiéra, nazval ho „Boris Jeľcin“

.redakcia .svet

Kancelária izraelského premiéra Benjamina Netanjahua zverejnila videonahrávku, z ktorej sa nešikovne pokúsili vystrihnúť časť, kde si pomýlil meno britského premiéra.

Netanjahu si pomýlil meno britského premiéra, nazval ho „Boris Jeľcin“ Abir Sultan/Pool Photo via AP Faux pas prišlo v čase, keď Netanjahu bojuje o politické prežitie pred budúcotýždňovými voľbami.

izraelský premiér Netanjahu sa pomýlil na nedeľňajšom týždennom zasadnutí vlády, na ktorom sa zmienil o britskom premiérovi Borisovi Johnsonovi ako o Borisovi Jeľcinovi, čo bol bývalý ruský prezident, ktorý zomrel v roku 2007. Členovia kabinetu ho okamžite opravili.

Na oficiálnom videu zo zasadnutia, zverejnenom niekoľko hodín neskôr, sa však Netanjahu náhle vytratí zo záberu vo chvíli, keď hovorí Jeľcin - a namiesto toho ho počuť hovoriť „Boris Johnson“. Video zo zasadnutia tak zjavne niekto upravoval.

Britský premiér Boris Johnson.Niall Carson/PA via APBritský premiér Boris Johnson.

Faux pas prišlo v čase, keď Netanjahu bojuje o politické prežitie pred budúcotýždňovými voľbami, píše AP. Jeho kampaň ho charakterizuje ako dlhoročného skúseného štátnika, ktorý má blízke vzťahy so svetovými lídrami.

Predsedovia britskej a izraelskej vlády sa stretli minulý štvrtok počas Netanjahuovej návštevy Londýna.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite