Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Demonštranti v Hongkongu žiadajú o pomoc Trumpa, polícia proti nim znova zasiahla

.redakcia .svet

Protestujúci pochodovali k ambasáde USA a vyzvali Donalda Trumpa, aby oslobodil Hongkong. Demonštrácie boli spočiatku pokojné, neskôr však vypukli násilnosti, polícia použila znova slzný plyn.

Demonštranti v Hongkongu žiadajú o pomoc Trumpa, polícia proti nim znova zasiahla Kin Cheung/AP/SITA

tisíce demonštrantov sa v nedeľu v Hongkongu zúčastnili na pochode k americkému konzulátu, na ktorom vyzývali Kongres USA, aby prijal zákon na podporu demokracie a ľudských práv v tejto osobitnej administratívnej oblastí Číny. 

Demonštranti niesli americké vlajky a transparenty s nápismi v angličtine, ako „Vzdorujte Pekingu, osloboďte Hongkong“ či „Sankcie proti tým, ktorí šliapu po slobode, spravodlivosti a ľudskosti“. Na jednom transparente vyzývali amerického prezidenta Donalda Trumpa, aby „oslobodil“ Hongkong.

Mnohí protestujúci podľa agentúry DPA zdvíhali ruky a ukazovali päť prstov alebo skandovali slogany ako „Päť požiadaviek, ani o jednu menej“, čím odkazovali  správkyni Hongkongu Carrie Lamovej, aby splnila všetky ich požiadavky.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite