Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Britskí poslanci sa vzopreli Johnsonovi. Britániu zrejme čakajú predčasné voľby

.filip Minich .svet

Premiér Boris Johnson utrpel v britskom parlamente prvú porážku. Poslanci vytvorili väčšinu a odhlasovali si, že do programu zaradia hlasovanie o návrhu zákona, ktorý by zakazoval brexit bez dohody. Návrh podporilo aj vyše dvadsať poslancov Konzervatívnej strany.

Britskí poslanci sa vzopreli Johnsonovi. Britániu zrejme čakajú predčasné voľby Jessica Taylor/House of Commons/AP/SITA

britskí poslanci dnes budú hlasovať o návrhu zákona, ktorý by znemožnil odchod Veľkej Británie z Európskej únie bez dohody.  

Zaradenie tohto bodu do programu podporilo 328 poslancov, proti bolo 301. Britský premiér Boris Johnson po kľúčovom hlasovaní, v ktorom utrpel porážku, uviedol, že parlament sa tým „priblížil k zmareniu akejkoľvek dohody o brexite".

Proti Johnsonovým zámerom hlasovalo aj 21 členov Konzervatívnej strany. Vedenie strany oznámilo, že ich čaká vylúčenie. Konzervatívci zároveň prišli o väčšinu v parlamente po tom, čo zo strany odišiel bývalý štátny tajomník Phillip Lee a pridal sa k Liberálnym demokratom.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite