Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Odstavili Salviniho. Taliansko bude mať staronovú vládu

.redakcia .svet

Hnutie piatich hviezd, ktoré donedávna vládlo s Ligou Mattea Salviniho sa dohodlo na zostavení novej vlády s opozičnou stredoľavou Demokratickou stranou. Salvini, ktorý chcel vyvolať predčasné voľby, mieri do opozície.

Odstavili Salviniho. Taliansko bude mať staronovú vládu Andrew Medichini/AP/SITA 29. august 2019 Rím, Taliansko: Giuseppe Conte na stretnutí s talianskym prezidentom Sergiom Mattarellom, ktorý mu udelil mandát na zostavenie novej vlády.

taliansky prezident Sergio Mattarella udelil dočasnému premiérovi Giuseppemu Contemu mandát na zostavenie novej vlády. Stalo sa tak deň po tom, ako Hnutie piatich hviezd (M5S) a Demokratická strana (PD) dosiahli dohodu o vytvorení koalície. Predčasné voľby, tak v Taliansku nebudú. 

Conte, umiernený bývalý akademik, ktorý odstúpil pred týždňom, následne oboznámi prezidenta s novými ministrami a ak všetko pôjde bez problémov, zúčastní sa na slávnostnom sľube svojho nového kabinetu.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite