Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Lesy na Sibíri stále horia. Aktívnych je ešte 70 požiarov

.redakcia .svet

Požiare stále pohlcujú ešte viac než 400 000 hektárov lesa na ruskej Sibíri. Vyhlásila to Služba vzdušnej ochrany lesov a ruské ministerstvo životného prostredia.

Lesy na Sibíri stále horia. Aktívnych je ešte 70 požiarov Roscosmos Space Agency/AP/SITA

aktívnych požiarov na Sibíri je momentálne zhruba 70. Počas uplynulých 24 hodín bolo eliminovaných 97 lesných požiarov zúriacich na území s rozlohou 2 898 hektárov. Takmer polovica všetkých aktívnych požiarov sa nachádza v Krasnojarskej oblasti, zatiaľ čo v Irkutskej oblasti horí 2 200 hektárov lesa a v Magadanskej oblasti plamene pohlcujú 1 900 hektárov prírodného porastu.

V polovici augusta zúrili v Rusku – prevažne na Sibíri – lesné požiare na ploche rekordných 5,5 milióna hektárov, pričom mraky dymu zahaľovali vyše päť miliónov štvorcových kilometrov územia, čo je plocha väčšia než územie Európskej únie, informovala predtým Svetová meteorologická organizácia (WMO), pridružená k OSN.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite