Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Trump prisľúbil Johnsonovi po brexite veľkú obchodnú dohodu

.redakcia .svet

Veľká Británia bude mať po odchode z Európskej únie so Spojenými štátmi veľkú obchodnú dohodu, ktorú bude možné uzavrieť rýchlo. Johnsona považuje šéf Bieleho domu za toho pravého muža, ktorý Británii zaistí úspešný odchod z EÚ.

Trump prisľúbil Johnsonovi po brexite veľkú obchodnú dohodu Andrew Harnik/AP/SITA

britský premiér Boris Johnson je tým „správnym mužom“ pre brexit, vyhlásil v nedeľu ráno americký prezident Donald Trump na ich spoločnom stretnutí na summite krajín G7 vo francúzskom meste Biarritz.

Trump tak odpovedal na otázku novinárov, akú radu by dal Johnsonovi v súvislosti s brexitom. „On nepotrebuje nijakú radu, on je tým správnym mužom pre tento džob,“ povedal Trump.

Johnson „bude skvelým premiérom“, chválil nového britského predsedu vlády Trump. „On je iná osobnosť,“ vyjadril sa na jeho adresu v porovnaní s bývalou premiérkou Theresou Mayovou. 

Trump kritizoval i predošlé rokovania o brexite a uviedol, že Británia „nebude mať okolo členku kotvu, ktorú mala predtým“.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite