Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V Tatrách vyčíňala búrka. Záchranári evidujú 140 zranených, zomreli piati turisti

.redakcia .svet

Takmer 140 ľudí utrpelo zranenia pri búrke s bleskami, ktorá prekvapila vo štvrtok turistov v Západných Tatrách. Na poľskej strane si blesky vyžiadali štyroch mŕtvych vrátane dvoch detí, na slovenskej strane zahynul český turista.

V Tatrách vyčíňala búrka. Záchranári evidujú 140 zranených, zomreli piati turisti AP PHOTO/BARTLOMIEJ JURECKI/SITA Záchranári mali na oboch stranách Tatier plné ruky práce. Silná búrka prekvapilo desiatky turistov.

o aktualizovanom počte zranených informovala v piatok poľská agentúra PAP. Zranených previezli do nemocníc v mestách Zakopané, Nowy Targ, Limanowa, Myšlenice, Sucha Beskidzka a Krakov. Blesky zasiahli západotatranský masív Giewont a ďalšie miesta.

Na záchrannej operácii koordinovanej poľskou Tatranskou dobrovoľníckou záchrannou službou (TOPR) sa podieľalo päť helikoptér, 13 sanitiek a takmer 80 hasičov.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite