Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V Texase popravili muža odsúdeného za vraždu študentky z roku 1998

.redakcia .svet

Muža odsúdeného za znásilnenie a uškrtenie 19-ročnej študentky, ktorej telo našli koncom roka 1998, popravili v stredu v americkom štáte Texas smrtiacou injekciou.

larryho Swearingena vyhlásili za mŕtveho o 18:47 miestneho času v štátnej väznici v meste Huntsville v štáte Texas. Išlo o štvrtú tohtoročnú popravu v tomto štáte a dvanástu v USA.

Štyridsaťosemročný Swearingen podľa amerických médií až do svojej smrti vyhlasoval, že je nevinný, a jeho právnici tvrdili, že stopy DNA nájdené na tele obete nepatria ich klientovi. Najvyšší súd USA v stredu zamietol odklad popravy, ktorú už v minulosti päťkrát posunuli, pripomína AFP.

Swearingena odsúdili v roku 2000 za únos, znásilnenie a vraždu Melissy Trotterovej, napísala na svojej webovej stránke stanica BBC. Študentku videli naposledy spolu so Swearingenom 8. decembra 1998 a jej telo našli o niekoľko týždňov neskôr v lese.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite