Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Trump zrušil návštevu Dánska, kráľovský palác to prekvapilo

.redakcia .svet

Americký prezident Donald Trump zrušil plánovanú návštevu Dánska v súvislosti s vyjadrením tamojšej premiérky Mette Frederiksenovej, ktorá odmietla myšlienku, že by Dánsko mohlo predať Spojeným štátom ostrov Grónsko.

Trump zrušil návštevu Dánska, kráľovský palác to prekvapilo Alex Brandon/AP/SITA

prezident Trump svoju reakciu uviedol na Twitteri. „Dánsko je veľmi neobyčajná krajina s neuveriteľnými ľuďmi, ale na základe poznámok premiérky Mette Fredriksenovej, že by nemala záujem hovoriť o kúpe Grónska, odložím naše stretnutie, plánované o dva týždne, na inokedy,“ napísal.

Fredriksenová v nedeľu uviedla počas návštevy Grónska pre noviny Sermitsiaq, že tento najväčší ostrov sveta nie je na predaj a spomínané úvahy považuje za absurdné.

„Premiérka dokázala ušetriť veľa peňazí a úsilia Spojeným štátom aj Dánsku tým, že bola taká priama. Ďakujem jej za to a teším sa opätovné naplánovanie (stretnutia) niekedy v budúcnosti!

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite