Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Británii hrozí pri brexite bez dohody nedostatok potravín a liekov, píše Sunday Times

.redakcia .svet

Nedostatok potravín, liekov či pohonných látok po brexite bez dohody očakáva britská vláda. Vyplýva to z uniknutých dokumentov, o ktorých informovali nedeľňajšie noviny Sunday Times. Tiež rátajú aj s narušením prevádzky prístavov na niekoľko mesiacov a obnovením tzv. tvrdej hranice s Írskom.

Británii hrozí pri brexite bez dohody nedostatok potravín a liekov, píše Sunday Times Kirsty Wigglesworth/AP/SITA

uniknutý spis, ktorý sa zaoberá pravdepodobnými dôsledkami bezdohodového brexitu, podľa Sunday Times zostavil tento mesiac britský úrad vlády a ponúka tak pohľad na tajné plánovanie s cieľom zabrániť katastrofálnemu kolapsu infraštruktúry krajiny. 

Podľa agentúry Reuters, Spojené kráľovstvo smeruje k ústavnej kríze a konfrontácii s EÚ, keď premiér Boris Johnson opakovane vyhlásil, že krajina 31. októbra tohto roku odíde z Únie bez dohody, pokiaľ nebude EÚ súhlasiť s opätovným prerokovaním podmienok vystúpenia.

Po viac ako troch rokoch, počas ktorých brexit dominuje záležitostiam EÚ, lídri Únie opakovane odmietli znovu otvoriť dohodu o vystúpení Británie zahŕňajúcu aj tzv.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite