Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Britániu zasiahol rozsiahly výpadok prúdu

.redakcia .svet

Výpadok spôsobil komplikácie na cestách a železniciach. V hlavnom meste prestali fungovať niektoré semafóry, problémy malo metro i štátne železnice.

Britániu zasiahol rozsiahly výpadok prúdu commons.wikimedia.org Londýnska stanica metra Bounds Green

londýn a ďalšie časti Anglicka a Walesu postihol rozsiahly výpadok elektrického prúdu, ktorý spôsobil problémy na cestách aj železniciach. 

Výpadok mal byť spôsobený zlyhaním celoštátnej rozvodnej siete. 

„Máme správy o výpadku prúdu, ktorý zasahuje veľkú časť Londýna a juhovýchodu (Anglicka). Domnievame sa, že je to spôsobené zlyhaním siete National Grid, ktorá ovplyvňuje našich zákazníkov,“ uviedla firma UK Power Networks na twitteri.

Problémy ohlásila aj spoločnosť Western Power Distribution (WPD), ktorá dodáva elektrinu spotrebiteľom na juhozápade Anglicka, v regióne Midlands a vo Wales. „Aktuálne sa potýkame s významným problémom v národnej elektrickej infraštruktúre,“ uviedla WPD na twitteri. Neskôr informovala, že dodávky boli u všetkých jej odberateľov obnovené.

Televízia Sky News uviedla, že vlaky smerujúce z Londýna a do britskej metropoly kvôli výpadku naberali meškanie a niektoré spoje boli zrušené úplne. Na niekoľko desiatok minút bolo úplne zastavené metro na linke Victoria Line.

Pasažieri na letisku v meste Newcastle spravodajskému webu BBC povedali, že na mieste vypadol prúd asi na 15 minut. Letisko Heathrow, Gatwick a Luton, ktoré ležia v okolí Londýna, ale údajne problém nepostihol.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite