Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Írsky premiér vyzval Britániu a EÚ, aby riešili svoje budúce vzťahy

.redakcia .svet

Írsky premiér Leo Varadkar vyzval Britániu a Európsku úniu, aby využili čas do realizácie brexitu, stanoveného na 31. októbra, na preskúmanie alternatívnych opatrení, ktoré sú súčasťou ich spoločnej deklaráciu o vzájomných vzťahoch v budúcnosti. Informovala o tom agentúra Reuters.

Írsky premiér vyzval Britániu a EÚ, aby riešili svoje budúce vzťahy Dominic Lipinski/AP/SITA Nový britský premiér Boris Johnson chce uskutočniť brexit za každú cenu.

„Prečo by sa nemohlo začať už teraz a pokúsiť sa do konca októbra rozvinúť alternatívne riešenia? Ak sa tak nestane, potom je tu aj možnosť predĺženia členstva Británie v EÚ alebo možnosť jej vystúpenia s írskou poistkou, pričom by sa dodatočné opatrenia prebrali v implementačnom období, “povedal Varadkar v utorok na politickej diskusii v Belfaste.

Britský premiér Boris Johnson v utorok po prvý raz hovoril s Varadkarom, ktorého ubezpečil, že ak Británia odíde z EÚ bez dohody, medzi oboma krajinami nebudú zavedené nové hraničné kontroly.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite