Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rada pre ľudské práva žiada prešetriť zákroky polície v Moskve

.redakcia .svet

Rada pre ľudské práva pri Kancelárii prezidenta Ruskej federácie chce požiadať o prešetrenie zásahu bezpečnostných zložiek proti účastníkom úradmi nepovolených zhromaždení, ktoré sa v Moskve konali 27. júla a 3. augusta.

účastníci týchto akcií protestovali proti vyradeniu časti nezávislých kandidátov z boja o post poslanca v moskovskom zastupiteľstve, o čom začiatkom júla rozhodla mestská volebná komisia. 

Podľa servera OVD-Info, ktorá monitoruje situáciu a poskytuje právnu pomoc a rady osobám zadržaným na protivládnych pochodoch a zhromaždeniach, bolo na týchto akciách zadržaných 1373 a 1001 osôb. Opozícia tvrdí, že bezpečnostné zložky pri zákrokoch proti demonštrantom použili neprimeranú silu. Rusko v tejto veci kritizovali aj vlády mnohých západných štátov.

Predseda Rady pre ľudské práva pri Kancelárii prezidenta Ruskej federácie Iľja Šablinskij v utorok informoval, že spolu s kolegami sa obrátia na Vyšetrovací výbor Ruskej federácie (Sledkom), generálnu prokuratúru, velenie Národnej gardy a ministerstvo vnútra.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite